0
0.00 0 tuotetta

Ostoskori on tyhjä.

Ryhmäliikuntatunnit askellusklinikalla Joensuussa

Pilates tunnit

Pilates on kaikenikäisille ja -kuntoisille liikkujille sopiva, aina uusia haasteita tarjoava liikuntamuoto. Pilates – harjoittelulla tavoitellaan hyvää lihaskuntoa, liikkuvuutta ja kehotietoisuutta. Menetelmä vahvistaa syviä, hyvää ryhtiä ylläpitäviä lihaksia, joiden avulla kehon eri osat saadaan hyvään toiminnalliseen yhteyteen toistensa kanssa. Pilates – harjoitteluun kytketyllä hengityksellä ja keskittyneesti suoritetuilla harjoituksilla luodaan pohja kehon tarkoituksenmukaiselle toiminnalle, joka antaa onnistumisen elämyksiä myös muissa aktiviteeteissa.

Tunnit pidetään maanantaisin klo 16:30-17:30 ja 17:45-18:45. Tiistai iltaisin klo 17:45-18:45 ja "ÄIJÄ pilates" 19-20. Ohjaajana toimii pilatesohjaaja Litm Seija Naumanen. Tuntitiedustelut ja ilmoittautumiset hetimenoksi@gmail.com

Spiraalistabilaatio

METODIN TAUSTA

Spiraalistabilaatio on ainutlaatuinen terapia-, kehonhallinta- ja harjoitusmenetelmä, jota tsekkiläinen tuki- ja liikuntaelimistön ongelmiin erikoistunut lääkäri Richard Smišek on kehittänyt vuodesta 1979 lähtien.

Metodi perustuu lihasketjujen harjoittamiseen, ryhdin parantamiseen ja kehon ydintuen vahvistamiseen. Sen päätavoitteita ovat mm. lihastasapainon palauttaminen ja kehon optimaalinen käyttö niin jokapäiväisessä kävelyssä ja liikkumisessa kuin erilaisissa urheilusuorituksissa.

Spiral Stabilization -metodi perustuu tietoon eri lihasketjujen muodostamien anatomisten yhteyksien toiminnasta. Lihasketjut jaetaan spiraali- ja vertikaaliketjuihin, joita on tähän mennessä kartoitettu yli 50. Ketjujen välisen tasapainoisen toiminnan palauttaminen korostuu kaikissa harjoituksissa.

Tunnit pidetään torstaisin klo 19-20, ohjaajana toimii osteopaatti Jukka Riikonen. Tuntitiedustelut ja ilmoittautumiset jukka.tap@icloud.com

Kehonpainoharjoittelu

Tunnin aikana opetellaan erilaisia tapoja hyödyntää omaa kehon painoa toimintakyvyn ja kehon liikkuvuuden kehittämisessä. Harjoitteiden ensisijainen tehtävä on ennen kaikkea edistää hyvinvointia ja terveyttä. Harjoituksissa korostuu kehon liikkuvuuden kehittäminen, joka edellyttää tasapainoista kokonaisuutta, jossa etenkin notkeus, voima ja koordinaatio ovat suuressa roolissa. Harjoitteiden avulla jokainen pystyy itsenäisesti kehittämään kykyään liikkua laadukkaammin!

Tuntien teemat vaihtelevat ja apuna saatetaan käyttää kehonpainon lisäksi kahvakuulia, Movement Stickiä, vastusnauhoja ja voimistelurenkaita.

Tunnit pidetään lauantaisin klo. 10-11, ohjaajana toimii askellusklinikan yrittäjä urheilufysioterapeutti Valtteri Paavola. Lisätietoja ja ilmoittautumiset valtteri.paavola@askellusklinikka.fi
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram