0
0.00 0 tuotetta

Ostoskori on tyhjä.

Urheiluklinikka

Olet meille tervetullut riippumatta siitä, oletko urheilun ammattilainen, aktiiviliikkuja vai jonkin lajin harrastaja. Meille on karttunut kokemusta erilaisten urheiluvammojen ennaltaehkäisystä, kuntoutuksesta sekä leikkausten jälkeisestä kuntoutuksesta. Olemme kuntouttaneet mm. seuraavien lajien urheilijoita: Alppihiihto, Golf, Hiihto, Jalkapallo, Juoksu, Jääkiekko, Lumilautailu, Motocross, Painonnosto, Pesäpallo, Pyöräily, Salibandy, Suunnistus, Tanssi, TeamGym, Telinevoimistelu, Tennis ja Yleisurheilu. Pyrimme takaamaan hoidon akuuteissa tilanteissa heti vamman sattuessa 1-3 arkipäivän kuluessa. Meille kannattaa soittaa, mikäli et saa varattua akuuttia aikaa ajanvarausjärjestelmämme kautta. Urheiluvammojen kuntoutuksessa etenemme aina yksilöllisesti ja räätälöimme kuntoutuksen nykyaikaisia hoitomenetelmiä ja tukiharjoitteita käyttäen. Mielestämme tehokkainta hoitoa urheiluvammojen hoitoon olisi niiden ennaltaehkäisy. Mikäli haluat tietää enemmän kehosi toiminnasta ja hallinnasta, niin varaa aikaa yksilölliseen lihastasapainokartoitukseen. Alla on listattuna lyhyesti niitä toimenpiteitä, joilla saamme sinut takaisin rakastamasi lajin pariin mahdollisimman pian.
Urheilijoiden kuntoutuksesta vastaa sertifioitu urheilufysioterapeuttimme. ”Urheilufysioterapeutti (sert.) on asiantuntija, jolla on erinomaiset taidot ja tiedot sekä erityisosaaminen etenkin urheiluvammojen ennaltaehkäisyyn, hoitoon ja kuntoutukseen.”
Kaudella 2022-23 toimin Joen Jujun edustuksen urheilufysioterapeuttina osana joukkueen valmennustiimiä.

Faskiahoidot ja manuaaliterapia

Olemme kouluttautuneet Faskian hoitoon, joka pohjautuu meridiaaneihin sekä myofaskiaalisiin triggerpisteisiin. Hoidettavat alueet määräytyvät haastattelun ja palpaation pohjalta. Toisinaan kehomme tasapaino järkkyy esim. liiallisen tai virheellisen kuormituksen vuoksi, jolloin lihaskalvojärjestelmäämme tulee toimintahäiriö. Manuaalisella hoidolla (painaminen, syvä poikittaishieronta, poikittaiset venytykset) pyritään palauttamaan kudosten välinen normaali, kivuton liike ja siten myös nivelten normaalit ja kivuttomat liikeradat.

NCS-huippukylmähoito

Käytämme urheilu- ja rasitusvammojen hoidossa apuna Cryonic-huippukylmähoitolaitetta. Laitteen mikrokidesuihkussa yhdistyvät jäähtymisen nopeus, alhainen lämpötila -78,5 °C sekä suihkun iholle tuottama paine ja värähtely, jotka lisäävät aineenvaihduntaa hoidettavalla alueella. Samalla kylmä mikrokidesuihku rentouttaa suuria lihaksia, nopeuttaa palautumista ja aiheuttaa luontaiset paranemismekanismit käynnistävän thermoshokin. Laitteella hoidetaan mm. urheiluvammoja, kuten revähdyksiä ja ligamenttivammoja, jänne- ja nivelkipuja, haavarupia ja hiertymiä, sekä tulehduksia (lihas-, jänne- ja nivel-).
Kokemuksemme NCS-huippukylmähoidosta on ollut viimeisen 3 vuoden aikana pelkästään positiivinen, joten päivitimme laitteemme Cryoscreen malliin, jossa yhdistyy tehokas ja turvallinen NCS-hoitolaiteteknologia ja integroitu lämpökamera.
Lämpökamera mittaa ihon lämpötilan ja selkeällä näytöllä näkyvät ihon lämpötilaerot, mikä mahdollistaa kohdennetumman ja tarkemman hoidon. Kylmähoito on helppoa, tehokasta ja turvallista, koska lämpökamera mittaa lämpötilaa tarkasti myös hoidon aikana ja lämpotilaerot piirtyvät näytölle selkeästi. Lisäksi kameralla voi ottaa valokuvia hoidettavasta alueesta ennen, hoidon aikana ja hoidon jälkeen mahdollista jatkohoitoa varten.

Shockwave-paineaaltohoito

Shockwave (Radial Shockwave Therapy) on nopea ja tehokas hoitomenetelmä lihas-, jänne- ja nivelongelmien hoitoon. Paranemisprosessi alkaa heti ensimmäisestä hoitokerrasta ja jatkuu hoidon jälkeen. Paineaaltohoidon vaikutuksesta kipualueen aineenvaihdunta vilkastuu, kudoksen hapensaanti paranee ja kipu sekä tulehdus vähenevät. Hoito stimuloi kehon ns. luontaisen paranemisprosessin ja lopputulokset näkyvät useimmiten 3-4 kk:n päästä. Hoitoon yhdistetään usein Cryonic-huippukylmähoitoa, faskiakäsittelyjä ja teippauksia. Olemme käyttäneet shockwave-hoitoa jo 3,5 vuoden ajan ja hoitaneet menestyksellä mm. useita eri urheilijoiden vammoja.
Uusien tutkimusten mukaan jopa 65-95% ihmisistä hyötyy paineaaltohoidosta. Yleensä oireilevan kiputilan rauhoittamiseksi riittää 4-6 hoitokertaa 1-2 viikon välein.

Proprioseptiikan ja tasapainon mittaaminen

Tasapainon mittaaminen auttaa arvioimaan toimintakyvyn kehittymistä loukkaantumisen jälkeisessä kuntoutumisessa. Tarkat, numeeriset tulokset auttavat kehittämään tai muuttamaan hoitosuunnitelmaa. Konkreettiset tulokset myös motivoivat ja sitouttavat potilasta, sekä havainnollistavat kuntoutuksen
kehityksen.
Urheilijan tasapainon mittaamista voi hyödyntää mm. urheilijan suorituskyvyn tai loukkaantumisesta kuntoutumisen arvioimisessa. Saatuja tuloksia voidaan myös hyödyntää harjoittelun suunnittelussa sekä esimerkiksi tunnistaa urheilijan toiminnallisia puolieroja. Arvio antaa arvokasta tietoa urheilijan toimintakyvystä
esimerkiksi alaraajavammojen tunnistamisessa sekä niistä toipumisesta.
Mittauksessa käytämme apuna Suomalaista Ainone Balance® -nimistä tasapainon mittaussovellusta, joka on terveydenhuollon ja valmennuksen ammattilaisille tarkoitettu CE-merkitty lääkinnällinen laite.

EMG-mittaaminen

Mpowerilla mittaamalla tiedämme mitä lihaksessa tapahtuu sen sijaan että tarvitsisi arvailla. Mpowerin avulla myös asiakkaan harjoitteiden oikean suoritustavan oppiminen nopeutuu. Samalla varmistamme oikean lihaksen käytön: harjoitteet eivät aina aktivoi oikeaa lihasta tai vastaavasti ”väärät” lihakset tekevät harjoitteen. Mpower näyttää välittömästi aktivoituuko oikea lihas.
Haluamme varmistaa oikean lihaksen toiminnan koko harjoituksen ajan: heikko lihas väsyy nopeasti. Mpower näyttää reaaliaikaisesti milloin lihas on liian väsynyt jatkamaan harjoittelua. Näin varmistuu, ettei harjoitus siirry ”väärille” lihaksille. Lihastasapainon kartoituksessa käyttäessäsi Mpoweria samanaikaisesti sekä oikealla että vasemmalla puolella saadaan selville näiden välillä mahdollisesti oleva puoliero.
Mpower näyttää lihaksen harjoitevasteen ja siten auttaa löytämään sellaiset harjoitteet ja niiden suoritustavat, joilla harjoittelu kohdistuu lihakseen tehokkaimmin. Mpower tehostaa lisäksi nopeus- ja maksimivoimaharjoittelua, sillä Mpower näyttää myös nopeiden lihassolujen harjoitevasteen. Harjoitevasteen näkeminen parantaa myös urheilijan harjoittelumotivaatiota.

Terapeuttinen harjoittelu ja toiminnallinen kuntoutus

Terapeuttisen harjoittelun tavoitteina on vähentää sekä ehkäistä toimintahäiriöistä ja kuormituksista johtuvia kudosärsykkeitä, virheasentoja sekä toiminnallisia liike- ja asentokontrollihäiriöitä. Terapeuttinen harjoittelu lisää sydän- ja verenkiertoelimistön suorituskykyä, lihasvoimaa ja -kestävyyttä, nivelten liikkuvuutta ja motorisia taitoja kuten kävelyä ja tasapainon hallintaa. Harjoittelun avulla lievitämme kipua ja lisäämme kehon hallintaa ja itsetuntemusta. Harjoitusohjelma suunnitellaan joko kotona toteutettavaksi tai liitettäväksi osaksi lajiharjoittelua. Tavoitteena on tukea urheilijan paluuta vamman jälkeen lajinomaiseen harjoitteluun.
Terapeuttiseen harjoitteluun kuuluvat ohjaus, seuranta, kontrolli ja asteittain siirtyminen yhä toiminnallisempaan ja aktiivisempaan harjoitteluun. Urheilija saa yksilölliset harjoitusohjeet videoleikkeineen sähköpostiin. Harjoitteissa hyödynnetään kehon omaa vastusta ja niitä tehostetaan käyttämällä erilaisia välineitä kuten palloja, painoja ja vastusnauhoja.
Toiminnallisessa kuntoutuksessa käytämme apuna 3D harjoittelua, jossa liikevariaatioiden harjoittaminen tapahtuu toiminnallisessa kehässä ja sen ympärillä. 3D harjoittelu lisää liikemallien oppimista ja parantaa kehon tasapainoa. Monipuolisella harjoittelulla tasaamme eri kudoksien kuormitusta ja lisäämme mm. tukikudoksien voimansietokykyä, pienennämme vamma-alttiutta ja parannamme kehon kokonaisvaltaista toimintaa. Harjoittelu ja oppiminen 3D alustalla on tehokasta, nopeampaa ja kaiken lisäksi hauskaa.
askellus klinikka 7

Tuet ja teippaukset

Tuomme maahan ensiluokkaisia ensiapu-, sidos- ja teippaustarvikkeita sekä omaan-, että urheilijoiden ja seurojen tarpeisiin. Klinikaltamme löytyy johtavien brändien tuotteet ja osaamme valita juuri sinun vammaasi parhaiten soveltuvan tuen tai ortoosin. Teippauksessa hyödynnämme urheiluteippausta, kun vammasi tarvitsee mekaanisen tuen nivelsiteen, lihaksen tai jänteen tukemiseen. Dynamic teippaus on vallankumouksellinen biomekaaninen teippi, jolla voidaan luoda vahva mekaaninen vaikutus rajoittamatta liikelaajuutta. Samalla liikettä voidaan jarruttaa keventämällä eksentristä kuormaa. Päätarkoitus on kuorman, liikkeen tai toiminnan hallinnassa. Kinesioteippausta käytämme liikkeen ohjauksessa ja lisäämään sensorista tukea ja kivunlievitystä. Tuomme itse maahan urheilu- ja kinesioteippejä, sekä teippaustarvikkeita. Tuotteet välilehdeltä löydät valikoimistamme löytyvät tuet ja tarvikkeet. Tiloissamme toimii uudistettu ortopedisten- ja teippaustarvikkeiden myymälä, josta saat tarvittavat tuotteet heti mukaasi käyttöopastuksen kera.
Askellusklinikka Oy on yhteistyökumppani mm. Joen Jujun ja Joensuun Urheiluakatemian kanssa. Lisäksi tuemme salibandyn ja jalkapallon juniorijoukkueita.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram